dimarts, 7 de febrer del 2012

FLASHMOB CONTRA LA CAÇA | FLASHMOB CONTRA LA CAZA

El passat 4 de febrer es van dur a terme, en diferents ciutats de la península, actes de protesta exigint l'abolició de la caça per considerar aquesta activitat cruel i injusta amb els animals i èticament injustificable.




Els organitzadors de les protestes van comunicar en roda de premsa que cada any són assassinats milions d'animals usant com arguments el suposat equilibri ecològic o l'esport i els campionats.

En el manifest es va posar especial èmfasi en la quantitat de vides que es cobra la caça a l'estat, en la crueltat de la mateixa i el negoci cinegètic que representa per a uns quants.

Segons les dades dels manifestants, a Espanya es cacen al voltant de: 60.000 cérvols, 120.000 senglars, 30.000 daines, muflons, cabirols, isards, arruís, cabres munteses i llops, 1 milió de llebres, 4 milions de conills, 140.000 guineus, 3 milions de perdius, 1 milió de guatlles i 5 milions d'individus d'altres espècies: coloms, faisans, ànecs…

També es va fer especial èmfasi en la reforma de la llei que pretén que, a Galícia, els nens de 14 anys puguin assistir a caceres per a aconseguir el relleu generacional que necessita la caça per a subsistir, i en la destinació que pateixen molts gossos que són utilitzats com a eines pels caçadors després de la temporada de caça; l'abandó o la seva mort de mans dels mateixos caçadors.          



en español:




El pasado 4 de febrero se llevaron a cabo, en diferentes ciudades de la península, actos de protesta exigiendo la abolición de la caza por considerar esta actividad cruel e injusta con los animales y éticamente injustificable.

Los organizadores de las protestas comunicaron en rueda de prensa que cada año son asesinados millones de animales usando como argumentos el supuesto equilibrio ecológico o el deporte y los campeonatos.

En el manifiesto se puso especial énfasis en la cantidad de vidas que se cobra la caza en el estado, en la crueldad de la misma y el negocio cinegético que representa para unos cuantos.

Según los datos de los manifestantes, en España se cazan alrededor de: 60.000 ciervos, 120.000 jabalíes, 30.000 gamos, muflones, corzos, rebecos, arruís, cabras montesas y lobos, 1 millón de liebres, 4 millones de conejos, 140.000 zorros, 3 millones de perdices, 1 millón de codornices y 5 millones de individuos de otras especies: palomas, faisanes, patos…

También se hizo especial hincapié en la reforma de la ley que pretende que, en Galicia, los niños de 14 años puedan asistir a cacerías para conseguir el relevo generacional que necesita la caza para subsistir, y en el destino que sufren muchos perros que son utilizados como herramientas por los cazadores tras la temporada de caza; el abandono o su muerte de manos de los mismos cazadores.            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada